Wednesday, 28 December 2011

PERINGATAN..!!

"JANGAN MASUK TOILET PADA JAM 23:59pm 31/12/11.KERANA ANDA AKAN KELUAR DARI TOILET PADA TAHUN HADAPAN"


P/S :SELAMAT TAHUN BARU.!! BYE BYE 2011 HAI HAI 2012....
      ~azam 2012 nak tunaikan azam 2011,2010,2009,2008,2007 ......boleh????~

Serba salah..

Sejak aku jaga Jai kat hospital aku tak pernah minum atau makan depan dia...
Mungkin Jai perasan,dia suruh aku minum je depan dia..tapi aku menolak.
Seminggu lepas,Jai perasan pesakit depan dia tengah makan,Jai pandang aku sambil pegang perut "kak,aku lapar"..aku hanya mampu sabarkan dia dan halangkan pandangan dari Jai.


Malam tu Jai bertanya :

Jai  :Akak aku lapar ngan haus ..
aku :Cam Mana aku nak buat..ko sabar yee..

-jai mengeleng kepala-

Jai :ko dah minum air?
Aku :dah..(tipu jaga hati dia)
Jai:Ko pergi la beli air pastu minum dekat2 dengan aku..
Aku:Untuk apa..? Tak nak laa tak sampai hati aku..
Jai :Tak pee...plizz aku nak bau je..pergi la beli..

Aku terkedu bila jai buat permintaan tu..Jai merayu dan aku tak sanggup nak tolak.
Sejak malam tu setiap apa yang aku makan aku akan tanya dia nak makan apa dan aku akan makan depan dia ..itu permintaan Jai..

Kalau korang ,masih lalu ke nak makan depan adik yang hanya mampu tengok dan bau sahaja makanan tu..???



Thursday, 22 December 2011

DA'BABARIAN..

Hello..hari ni tetiba rasa nak update entry banyak2..
saje nak kongsi cerita apa yang sebelum ni aku tak tercerita,.boleh??
Baru-baru ni company aku ade buat tournament futsal
tetiba ada aku dipilih untuk memenuhkan kumpulan D'BABARIAN ni.
walaupon aku TAK PERNAH pon menjebakkan diri ke arah sukan tu tapi aku terima juga pelawaan mereka-mereka ini.
 Buat pengetahuan korang,kitorang semua ni kebanyakan tak pernah jumpa dan tak pernah training bersama ye..Tapi kami tetap boleh kalahkan team yang sememangnya team futsal dan champion sebelom ni..(erkk betul ke)
Yeyyy...cuba teka dapat no berapa???hahahha ayat kat atas tu bajet cam juara je kan..
ok sebenarnye group kitorang ni menang no 3..dari 4 kumpulan ye...ok aku ulang dari 4 kumpulan yeee...
ok kannn....

korang leh agak aku yang mana kan..so tak payah la peduli sangat dengan ketembaman(ade ekk ayat ni) aku tu ok..
cantikkan ....gambar macam juara je...hahahahha




Yeyyyy...Gooooo DA'BABARIAN.....Gambar ni semua hak milik..cik no5 yeeee..

p/s:tetiba rasa nak maen lagi futsal ni ....best..!!

Wednesday, 21 December 2011

sayangi binatang...

ok ni entry kedua aku..
saja je nak share haiwan2 yang aku sayang 
dalam hidup aku..
(dah cam kenalkan family dah)
layan gambar2 ni ye...

 Nama:kimora leemonce
Jantina:jantan sejati
status:single
hakmilik:yang aku paling sayang
 Nama:jandy putih
Jantina:jantan selamanya
status:hubby memey
hakmilik:aku juga
 Nama:si kecik memey
Jantina;gegirl..
status:bini jandi siputih
hakmilik:adik bongsu aku.
Nama:Baby stoking
Jantina:Gegirl juga
status:single
Hakmilik:Adik Kedua aku  
 Nama:Stodeng debab
Jantina:Mat jantan
Status:minat kucing sebelah
Hakmilik:makcik aku
Nama:Ceplos(si Ratu cantik)
Jantina:Gegirl
Status:Single
Hakmilik:Makcik aku juga 
Nama:Bobo
Jantina:lupa laaa
Status:muda lagi..
Hakmilik:semua staff Rapid
Nama:Mak si Bobo(xde nama)
Jantina:comfirm la betina(kata mak kaann)
status:Janda
Hakmilik:staff rapid juga..
Banyakkan haiwan yang aku sayang..(^.^)...
 

Tetiba Rindu

Pagi tadi OTW pergi kerja 
aku terjumpa kucing comel sangat...
tetiba rindu kat kucing aku BABY...
Baby ni adik aku Jai yang bawa dia balik.
Jai jumpa Baby kat dalam enjin kereta..(jai keje mekanik)
waktu mula2 jai bawa baby ..
badan die penuh dengan minyak hitam
dan takot dengan orang..

 Tapi selepas seminggu je Baby dah manja..
tido pon nak atas riba orang...
Baby paling tak suka kalau kita sergah dia
ataupon renung mata dia..
comfirm dia akan kejar dan tarik rambut kita,,
hahahahaa...
tapi....
sekarang Baby dah tak de
sejak aku pakaikan dia rantai..
adik aku cakap dia dah kene curi...
sangat2 sedih coz xdapat nak tengok telatah dia lagi,...
Baby & kimora.
menggedix..
video

semuanya tinggal kenangan...

Sunday, 4 December 2011

Jaiputra

Assalamualaikum ..
First sekali aku nak minta maaf coz dah lama tak update.
kerana sibuk dan tidak berapa sihat sejak kebelakangan ini.
Pada pengetahuan korang,adik aku JAI telah keluar dari ICU pada 11/11/2011
dan ditempatkan pada wad 11.

Pada saat diberitahu aku bersyukur sangat sebab adik aku mula tunjuk kearah positiv.
Aku dengan rela hati ambil tanggungjawab untuk menjaga JAI diwaktu malam.
tapi JAI merasa kegembiraan hanya sebentar sahaja.
bila luka dia dibiar tanpa dicuci.
Daging nya makin hari makin banyak dipotong.
sehingga pinggang kiri berlubang.

Pada 20/11/2011,
JAI mula tunjuk tanda lemah 
dan taknak minum.

Pada 21/11/2011 
JAI muntah teruk ,doktor stopkan susu dia.
dan jai tak boleh terima apa-apa air melalui mulut.
 doktor kata kemungkinan usus JAI bengkak.

Pada 25/11/2011
Jai tidak sedarkan diri,
tekanan darahnya makin lemah 
Doktor cuba sedaya upaya..
tapi JAI terlalu lemah.
Doktor ambil keputusan 
untuk masukkan JAI ke ICU semula..

ALHAMDULILLAH ...
sekarang JAI di ICU ..
keadaan dia makin pulih cuma tidak sepenuhnya..
biarlah dia di ICU
sebab disana dia dijaga dengan lebih rapi lagi..




p/s:hari ni operation lagi...nak buang daging lagi.hmmmm

Thursday, 3 November 2011

Wangikan badanmu...

Semalam datang sorang mamat ni offer aku beli perfume dia.
kononnya datang dari Qatar.
Aku pon sedapkan hati dia tengoklah juga.
Belek punya belek ..
terjumpa la perfume yang serupa adik aku punya dulu
jenama PARIS HILTON.



(BAU SAMA CAM YANG ORIGINAL)

yang bawah ni original punya



(pinjam gambar ni dari cik google)

Dah la perfume tu tinggal 1 je,
so pe tunggu lagi wa rembat laa..hehehehe.
banyak jenama ada yang dijual semuanya dari
"Smart Collection"
korang google la ye...

Untuk lelaki pon ada.

(ini untuk sang lelaki)

Sangat sesuai untuk bawa ke mana-mana
size botol yang kecil
dan hanya guna beberapa semburan sahaja
memang wangi.


(cutekan kecik je)

p/s: harga korang cari la yerr..coz banyak sangat harga dorang tawarkan.

Monday, 31 October 2011

nak sambut ke???

Esok 1/11/11 cantik tarikh tu kan..
tapi bagi aku takot untuk tempoh hari tu..
setiap tahun kami 1 family akan sambut birthday Jai,
ada kek..
ada kejutan dari mak ..
ada hadiah..
yang penting pagi2 jai akan bangun kejut kan kami semua..
"cepat-cepat bangun hari ni birthday abang Jai.."
"wish happy birthday cepat."
kami akan dipaksa untuk ucap 

"HAPPY BIRTHDAY JAI."

aku tak pasti esok 
dapat ke kami macam tahun2 sebelum ni.
Apabila melihat keadaan Jai 
mungkin kami simpan dulu wish tu. 



Monday, 24 October 2011

operation ke-6

Hari ni jai akan masuk bilik operation kali ke-6 jam 12.30 malam,
kali ni doktor nak tebuk leher dia pulak.hmmmmm...
coz doktor cakap paru-paru jai ada masalah 
dan banyak kahak=punca semua kerana hisap rokok.
(so laki2 semua berhenti merokok ye..)

Tubuh jai makin cengkung,bukan sebab tak makan.
doktor ada bagi susu tapi badan jai tak terima dan tak boleh hadam.
sekarang masalah jai paru2 dan buah pinggang.
mak cakap 
buah pinggang kiri jai hancur memang tak boleh berfungsi.
hmmm aku tahu jai kuat.

Doktor kata luka jai dah mula mengering.
luka bahagian bawah daging dah mula tumbuh.
Alhamdulillah...

Nak balik....

Tadi aku dapat call mak cakap,
jai mengamuk nak balik...
tangan jai merayap cuba nak cabut 
wayar2 dan besi kat badan jai.
tekanan darah pon mula meningkat.
jai cakap,
"adik nak balik."
"adik tak tahan sakit ni mak"
mak cuba tenangkan jai.
nurse bagi ubat tido dan terpaksa ikat tangan dia.
Ya Allah kuatkan semangat jai.
Amin.

Sunday, 16 October 2011

Alhamdulillah

Assalamualaikum,
  Alhamdulillah itu yang aku mampu ucapkan,,keadaan adik ku sekarang dah semakin pulih.hanya tinggal luka yang dibelah bawah dan belakang(akibat diseret jauh).semalam jai sedar setelah 9 hari koma.Keadaan agak kelam kabut kerana jai mengamuk dan mencabut tiub yang ada kat mulut dia..wooww menggelabah semua staff nurse..pertama yang jai mintak "nak air",tapi nurse tak boleh bagi coz takot tersedak.
Baru 3hari tak tengok jai badan dia dah makin kurus dan cengkung sedih je tengok muka dia bila dia cakap
"mak adik nak air.."
tangan dia terkapai2 minta air.

Alhamdulillah dengan keadaan dia sekarang.
Dan aku harap sangat dia akan semakin pulih 
selepas operation kali ke5 esok..
 Amin....

Saturday, 8 October 2011

MUHAMMAD JAIPUTRA

Sebelum kejadian,petang tu jai jumpa sepupu aku juga 1 tempat kerja dengan jai.Jai cakap "Abang boy ni last abang boy jumpa jai.Lepas ni abang boy dah tak jumpa jai dah,sebab semua orang tak sayang jai."
Abang boy fikir jai tak serius dan mungkin jai bergurau.

Selepas jai habis kerja jai start motor dan ikut belakang kereta abang ali(juga 1 tempat kerja jai).Jai ketuk tingkap kereta abang ali.Abang ali terkejut,"kenapa ko ikut jalan ni.?pergi balik ni bukan jalan balik ko." 
Jai tersengih "Saje je bang nanti saya u-turn la depan tu"
Abang ali tak sangka tu kali terakhir jai bercakap dengannya.

Ketika jai membelok untuk u-turn 1 lori minyak 12 tan menghimpit jai ke kiri hingga jai hilang kawalan.Jai jatuh keseorangan tanpa saksi.Lori jahanam tu hanya berhenti untuk ambil no plat motor jai .Keadaan jai sikit pon tak dihiraukan.
Nasib jai baik kerana ada hamba Allah yang cepat ambil tindakan call ambulan,bila melihat  keadaan jai terlampau parah.
Terima kasih.
6/9/11 keadaan jai selepas 6jam dibilik bedah.
doktor sah kan dua-dua kakinya tak patah hanya pinggang sahaja,
telurnya dah dibalut semula tapi koyakan belum dijahit lagi.
usus jai dikeluarkan untuk pembersihan.Dalaman jai keadaan baik.tapi pendarahan jai masih tidak berhenti.
Ya Allah kuatkan semangat adikku Muhammad jaiputra.

MUHAMMAD JAIPUTRA

Jam 7.50 pm hari khamis aku dapat panggilan call dari mak."akak,ko kat mana balik sekarang.Jai excident.".Pendek sahaja panggilan mak,aku terkedu.

Jam 8.00pm ayah aku pula call."akak,kat mana?ayah otw nak ke hospital.ambulan dah hantar ke hospital."air mata aku dah mengalir.Aku bergegas ke hospital.

Jam 8.45pm aku sampai di kecemasan,disana makcik ,sepupu-sepupu dan kawan-kawan adikku dah sampai.aku lihat keadaannya lututku lemah.aku dengar suaranya mengerang kesakitan."sakit...sakit..sakit..".
Ya Allah selamatkan la adik aku.
.
Mak aku tiba jam 9.15pm,doktor mintak mak sain macam2 surat.
Mak terduduk bila doktor terang keadaan adik.

-kemungkinan pendarahan di kepala
-kaki kiri patah
-pinggang patah
-telur koyak hingga ke belakang punggung
-dalaman hancur

Mak menangis.Ayah terduduk.Kami hanya mampu berdoa.
sebelum adik ditolak ke bilik bedah.
Mak dan ayah ajar adik mengucap tapi adik cakap.
"mak sakit..sumpah mak sakit...adik tak tahan.ampunkan salah adik.adik mintak maaf kat semua"adik genggam tangan mak.Mak usap kepala adik tenangkan adik.
"ingat mak sayang kan jai..jai anak mak yang baik..,jai sayang mak kan..jai mesti kuat k." itu kata2 mak sebelom adik masuk ke bilik bedah.
kami umpama kembar.

Monday, 3 October 2011

HARI TERBUKA POLIS

Sabtu lepas aku ngan family kuar g KL.Niat hati nak cari barang baby tapi TERsinggah kat Dataran Merdeka .Pelik kenapa jem semacam je..rupa-rupanya ada Hari Terbuka Polis(Nampak sangat aku tak ambil tahu hal luar hee)...Banyak booth yang diorang buka salah satunya booth FRU,JENAYAH SIBER,POLIS TRAFIK n SENJATA.Banyak pengetahuan yang aku dapat kat sana.yang paling best dapat pegang senjata-senjata yang diorang guna dalam bertugas dan jumpa abang polis yg hensem2...ngeee..

Jom layan gambar-gambar kat bawah ni...
(adik aku ngah aim baek punya)
(saya bangga)
(adik bongsu)

hehehe ada gaya tak???

P/S:rugi tak datang awal coz ada banyak aktiviti yang aku terlepas dan juga makan free...hee hee hee......

Tuesday, 27 September 2011

ohhh Uchuuk ....

Memang tak ada wanita seperti aku
Tapi yang lebih cute banyak

Memang tak ada wanita sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak wanita yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang tak ada wanita seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak

Memang tak ada wanita secantik aku
Tapi yang lebih cantik banyak

Maka tak perlu sedu sedan itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi awekmu

Oo uchuk uchuk...
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau tampan
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
wanita yang tertarik
Oo uchuk
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku sedang belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak suka mencurang

Oo uchuk uchuk
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau hensem
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
wanita yang tertarik
Oo uchuk
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Oo uchuk
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau tampan
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
wanita yang tertarik
Oo uchuk
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Memang tak ada wanita seperti aku


p/s:ok xkalau duet ngan alif???(hehe ...)

Sunday, 25 September 2011

Kaki jatuh punya hal.

Pagi tadi aku adik beradik bangun pagi..dengan semangat pagi kami semua kemas rumah sama2..(baguskan..ehem..ehem...)
mak ngan ayah takde coz keluar gi pasar..

Bila mak ayah aku balik..bangga je tunjuk rumah dah clear..
aku ingatkan dah ok la semua..tetiba..
PRAAANNGGGG...!!!
Baeekk punya ,..habis sepah pinggan mangkuk kat dapur..
pe kes..???
adik aku yg bongsu buat hal..
mak aku pon mula la berbunyi..
die ungkit hal 3 hari lepas..

aku tanya adik aku no3..
"asal haiqal.nape ngan anis tu.??"
"Owww,..adik akak tu kaki jatuh,..pe ade kt tangan die semua jatuh..tu bukan adik kite.."
"erkkk,....???"




Monday, 19 September 2011

sebab kau aku terjebak..

kenapa tetiba muncul misz uzmy ni??

bawah ni jawapan jujur dari my..
-saje je nak sibuk kan diri..
-kenapa tak boleh ke??
-rasa cam banyak je idea dalam pale otak ni..
-nak kutuk orang.(tipu je)
-teringin nak ada blog.
-nak follow macam2 blog yang best.
-sibuk nk ikot cam LINDALAM.

leh terima tak jawapan jujur my..?

hello...hello....

testink....testink....
waahhhhh....
blog MISZ UZMY dah buka...